Junior's debut!

Idag blev det en tur med ett nytt fyrspann (8,8km), och Junior fick göra debut i spann hos oss! Han har tidigare gått mycket i spann, så han är väl inkörd och kan det här. Men idag var det jag som fick koppla in honom i spannet, och det gick kanon!

I front hade vi Tigris - Ero, och sedan Junior och Rover. Mamma var snäll och hjälpte oss in på leden även idag, tack bästa du ♥️ Eftersom Tigris aldrig gått där och har lite svårt för att förstå att man ska följa skoterleder. Men idag skötte hon sig klockrent! Hon ville gärna ta kommandot idag när hon förstod vad jag ville, men då stod Ero i vägen och ville inte flytta på sig, fast Tigris gjorde ordentliga tacklingar på honom... 

Det gick bra mycket fortare idag än igår, men det var nog mest för att det var kallare och spåren hade frusit på sen igår. Så idag gled släden lätt och fint, och hundarna jobbade på så himla bra! Tigris tog alla kommandon jag bad om, och jag slapp hoppa av släden på alla ställen som jag gjorde igår. Förstod hon inte så stannade jag bara släden, upprepade kommandot och berömde när hon tittade åt rätt håll, vilket resulterade i att hon gick åt det hållet. Ero var dock lite trökig idag och ville inte flytta på sig, så Tigris tacklade och tacklade utan resultat. Så då kom hon på den smarta grejen att backa tillbaka och smita bakom Ero för att ta kommandot, jättebra grej om det inte vore för att det blev trassel, haha men det gick bra ändå. Var ju ett tag sen de sprang, så Ero koncentrerade sig bara på "framåt"! Dock så gjorde han en toppen vändning som vanligt. Styrde in dem på ett gammalt och igensnöat spår, sa vänd när vi kom till spåret vi körde upp igår och Ero vände klockrent. Efter det blev det inge mera trassel, jo en gång, när vi skulle ner på leden vi körde för första gången idag. Hundarna har alltid gått rakt där och följt byvägen, men för att slippa det tog vi leden. Så där blev det några tacklingar och sedan trassel igen. Men det är tur att de står stilla, fast det inte går att få ner ankaret så släden står kvar. Resten av turen gick galant, och bromsarna användes under hela turen!

Junior var jätteduktig och skötte sig jättebra! Han är väldigt lik Arrow, jobbar som en dåre i början och tröttar ut sig lite för fort. Men han åt lite snö vid varje trassel, så han jobbade på jättebra hela turen! Det var nog väldigt jobbigt för honom psykiskt också, nya hundar, nya vägar, annan typ av släde och en helt annan människa på släden. Han hjälpte faktiskt Tigris med kommandona ett par gånger, så kanske man ska prova honom i front nån gång? Hm... Värt att fundera på! Han jobbar så oroligt bra, så han är bra att ha i wheel också, men alltid bra att kunna skifta och variera lite i front också. 

Är jättenöjd med hundarna i alla fall! Hoppas på finväder på söndag, för då blir det nog en tur med sambon och då kan jag nog ta riktiga kameran med mig! Ska bara fundera ut vilka hundar som får följa med... Vi hörs snart igen, godnatt!

Fina hundarna ♥️


Kommentera här: